19 Juni, zondag

[exif=”wp-content/photos/IMG_0113_copy.jpg”]
Tussen de buien door liep ik door de tuin toen ik een klein blauw vlindertje op een salviabloem zag zitten. Ik ben even mijn camera gaan halen maar jammer genoeg zat het vlindertje nu wat meer aan de achterkant van de bloem waardoor ik er niet goed bij kon. Terwijl ik op het tuinpad op mijn knieën zat, ging ik steeds meer zien. Een vlieg op de vrouwenmantel, een vlinder op de witte salvia…..

Hoe hard het ook waait, vaak is er wel een kort momentje waarop de wind even wegvalt. Dat waren de moment waarop ik een foto kon maken, want het sprietje waar deze schorpioenvlieg zich aan vasthield was anders wel heel beweeglijk.

Op de salvia waar ik eerder de blauwe vlinder zag, hing ook deze bij. Er zat geen beweging in, misschien dat hij even uitrustte van zijn gevecht met de wind.

Ook de vlinder bleef zitten, waardoor ik rustig een foto van hem kon maken.

Op de margriet zat een kever die niets anders deed dan rondjes lopen rondom het hart van de bloem. Ik denk dat hij moed aan het verzamelen was om de wind te gaan trotseren.

Uit de kelk van een kleine geranium kwam een heel klein vliegje gekropen.

Zo zie je maar weer, om macrofoto’s te maken hoef je niet ver te reizen, wanneer je even stil zit in de tuin of op je balkon en rustig om je heen kijkt, ga je steeds meer zien.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “19 Juni, zondag”

  1. Margo avatar

    Mooi die scherptediepte (dof, bokeh) op die eerste foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *