Ik heb genoten gisteravond. Wel was ik in eerste instantie teleurgesteld omdat ik gehoopt had op zo’n prachtige rolwolk voor de storm uit, maar die was er dit keer niet. Vanaf de rand van Westenholte had ik prachtig uitzicht op het naderende onweer. Op het wandelpad stonden heel wat mensen van het zelfde uitzicht te genieten.

Even leek het onweer aan de andere kant van de IJssel te blijven hangen, maar even later kwam hij er toch overheen. De wind werd ineens zo sterk dat ik nauwelijks nog kon blijven staan.

Ik ben vervolgens vanuit huis gaan fotograferen. De regen bleef nog even uit zodat ik gelukkig geen dicht geregend raam had. Het fotograferen van bliksem viel nog niet mee. Het eerste probleem was natuurlijk het moment, het tweede probleem de sluitertijd. Toen het eenmaal donker was, was dat makkelijk. Toen kon ik gewoon de camera op Bulb zetten waardoor de sluiter open bleef totdat ik de knop los liet nadat ik een flits zag.