29 Juni, woensdag

Ik heb genoten gisteravond. Wel was ik in eerste instantie teleurgesteld omdat ik gehoopt had op zo’n prachtige rolwolk voor de storm uit, maar die was er dit keer niet. Vanaf de rand van Westenholte had ik prachtig uitzicht op het naderende onweer. Op het wandelpad stonden heel wat mensen van het zelfde uitzicht te genieten.

Even leek het onweer aan de andere kant van de IJssel te blijven hangen, maar even later kwam hij er toch overheen. De wind werd ineens zo sterk dat ik nauwelijks nog kon blijven staan.

Ik ben vervolgens vanuit huis gaan fotograferen. De regen bleef nog even uit zodat ik gelukkig geen dicht geregend raam had. Het fotograferen van bliksem viel nog niet mee. Het eerste probleem was natuurlijk het moment, het tweede probleem de sluitertijd. Toen het eenmaal donker was, was dat makkelijk. Toen kon ik gewoon de camera op Bulb zetten waardoor de sluiter open bleef totdat ik de knop los liet nadat ik een flits zag.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “29 Juni, woensdag”

 1. maria avatar

  mooi, nu zie je eens rustig in welke baan zo’n duimlang vuurbolletje door het zwerk flitst

 2. Margo avatar

  Ik dacht altijd dat de lucht scheurde!

 3. Lenie avatar

  Mooi die bliksems!!

 4. Ria G avatar

  Wat een ontlading,mooi grillig!

 5. Robert avatar
  Robert

  Prachtige bliksemfoto’s, Marmein! Ik stond zelf ook in dubio om ze te gaan fotograferen want er waren heel wat ontladingen per minuut. Maar de harde regenbuien hielden me tegen helaas 😳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *