Ochtend

2 Juli, zaterdag

Gisteren hoorde ik een paar merels alarm slaan, een luid geroep dat heel paniekerig klonk. Niet veel later zag ik een vogel op mijn raam af vliegen en hoorde ik een bons. Gelukkig had de merel op het laatste moment zijn poten naar voren gestrekt zodat hij zijn nek niet zou breken. Toen ik buiten ging kijken lag de vogel bij te komen in een plantenbak, precies in een kuil waar ik eerder een plant had weggehaald. Hij lag daar mooi verscholen voor katten en dus liet ik hem daar maar zitten. Even later wilde ik er een foto van maken, tegen die tijd was de merel al zo opgeknapt dat hij op de rand van de bak zat.

Mijn aanwezigheid stond hem natuurlijk niets aan, de merel vloog daarom weg naar een betere verstopplek, dit keer tussen de planten in de achtertuin. Niet veel later zag ik hem de boom naast het raam invliegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.