Ja ja, ik had een bezoeker gisteravond, deze groene kikker zat zomaar op mijn tuinpad. In en op mijn vijver zitten al allerlei kevers, maar ik heb nog steeds geen kikkers als vaste bewoner. De kikker op mijn tuinpad geeft mij weer hoop op nieuwe bewoners. Het leuke van kikkers is dat ze of weg springen wanneer je er aan komt, of ze zitten doodstil. In het laatste geval kun je uitgebreid foto’s maken, mits je niet te veel snelle en bedreigende bewegingen maakt. Bij komend voordeel is dat katten een stil zittende kikker niet zien.  Was Xarak in mijn vorige woning gek op kikkers en bracht hij deze met regelmatig in huis om ze daar levend en wel los te laten, dit keer liep hij er rakelings bij langs en zag hij hem niet eens. Gelukkig maar, nu kon k er tenminste een foto van maken.

Pas na drie tikken op zijn achterste wilde de kikker pas een sprong voorwaarts maken, richting de vijver, zo volhardend kan een kikker zijn in het stil zitten. Nu maar hopen dat mijn vijver hem bevalt.