10 Juli, zondag

De bedoeling was dat mijn tuin blauw, wit, groen en grijs zou worden met en daar een vlokje roze om het blauw te benadrukken. Helemaal gelukt is het niet. Deels door krijgertjes waarvan het blad prachtig grijs was maar de bloemen fel roze bleken

Of plantjes waarvan ik geen idee meer heb hoe ik er aan ben gekomen, was deze geranium nou ook een krijgertje? Of had ik deze nou gekocht als accentkleur?

Sommige zijn wel blauw, prachtig blauw zelfs, zoals deze eenjarige ridderspoor. Van deze moet ik straks zaad verzamelen want daar wil ik volgend jaar heel veel van in mijn tuintje.

Dan staat er ineens weer zo’n roze. Waarschijnlijk eentje die ik uit de koopjes bak in het tuincentrum heb gehaald. Om de een of andere reden hebben de meeste plantjes in die bak geen naamkaartjes meer waardoor het een gok wordt wanneer ik de plant niet herken.

Er is ook een wat rode plant in mijn tuin te vinden: de pimpernel. Een wolk van rode bolletjes die hoog boven de andere planten uit wiebelen.

Veel planten die als blauw te boek staan, zijn eigenlijk meer roze dan blauw, zoals deze phlox. Op een afstand bekeken heeft hij wel een blauwe zweem.

De vlinderstruik die natuurlijk niet mag ontbreken in een tuin waar gefotografeerd wordt, lijkt elk jaar steeds rozer te worden, of wordt hij nou steeds roder?

De duizendknoop staat in mijn tuin omdat hij het goed doet in de schaduw en lekker vult. Dat de pluimpjes niet blauw zijn (de witte variant heb ik niet) neem ik op de koop toe.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “10 Juli, zondag”

 1. maria avatar

  Laat ook maar wat van het zaad van de eenjarige ridderspoor zitten, hij zaait zichzelf vaak ook goed uit, zelfs in mijn droge stukje voortuin.

  Echt blauw zijn ook : salvia patens, (of had je die al eens gekiekt?), de blauwe variant van de tradescantia (eendagsbloem)[ik kan niet zo goed de soortnaam vinden, de weergave van die kleuren digitaal gaat niet altijd goed] , de blauwe variant van het bosliefje(= Nemophila menziesii ), en natuurlijk de borage en het vlas(linum,heeft wat steun nodig). De monnikskap( meerjarig, hoog)is indigo.
  bovenden kunnen ze allemaal ook goed in de schaduw.
  Verder heb ik wel plantjes van de jasione en de gilia gekocht.

  Die roze op de eerste foto zou wel eens een ‘prikneus’ kunnun zijn.

 2. maria avatar

  oeps, vlas moet in de zon, die had ik er later tussen gezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *