19 Juli, dinsdag

Ze heeft het weer voor elkaar, een nest in een van de vijvers op het Lübeckplein. Ze heeft er al een paar keer een nest uitgebroed, ze heeft ook al een nest gehad in een van de bloembakken op het plein en eerder dit jaar had ze een nest op het dak van een van de gebouwen bij het plein. Ik neem tenminste aan dat het steeds dezelfde eend is.

En nu heeft ze dus weer een nestje, dit keer met 6 jongen. Ik denk dat ze afgelopen weekend uit het ei zijn gekropen, iemand heeft al een plankje bij de rietbak gelegd zodat de jonkies weer bij het nest kunnen komen.

Het is wel weer een schetig gezicht, die donsbolletjes die over het water een scheren. Moeders heeft het er maar druk mee om ze allemaal in de gaten te houden.

Ik hoop dat de eendjes met rust worden gelaten, de meeste keren heeft de gemeente de beestjes ergens anders naar toegebracht maar als ik zie hoe snel de eend steeds weer terug is voor een nieuw nest, geloof ik niet dat het goed is voor de jongen. De keer dat het nest met rust is gelaten heeft moeders 9 van de 13 jongen groot gebracht.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “19 Juli, dinsdag”

  1. Marie-Claire avatar

    Wat is die onderste foto mooi zeg ! En mooi om ze ieder jaar weer hier te zien terugkeren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *