24 Juli, zondag

Voor dit jaar heb ik weer een mooie vakantie uitgezocht. En voor die vakantie wil ik natuurlijk dat ik qua foto-apparatuur helemaal goed zit. Nu valt er met mijn spullen weinig meer te wensen maar een polarisatiefilter had ik nog niet. Samen met CollegaR ben ik naar cameranu in Urk gegaan. Hij voor zijn flitser, ik voor een filter.

Gisteren heb ik snel even een foto gemaakt om het filter te testen. Ik had er wel over gelezen wat het deed met weerspiegeling maar dacht eigenlijk dat dat wel mee zou vallen. Maar jee, wat een verschil. Je kunt ineens tot op de bodem van mijn vijver kijken! Deze zomer heb ik genoeg te oefenen en te spelen voor ik op vakantie ga.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “24 Juli, zondag”

 1. Anita avatar

  kiezen tussen spiegelingen of niet.
  Je zou de foto’s eventueel nog kunnen combineren. Hoewel dat misschien weer lastiger is dan het lijkt. Geen idee…
  Inderdaad een enorm verschil.

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Door te draaien aan het filter bepaal je de mate waarin de weerspiegeling wordt weggehaald.
  Ik heb ergens gelezen dat je het beste wat spiegeling kunt laten zitten, omdat heel helder water dan onzichtbaar wordt doordat je de bodem ziet. Dat zijn dus juist van die dingen waarmee ik wil oefenen.

 3. Margo avatar

  Nu wolken partijen nóg dramatischer maken met het filter. Welk merk heb je? Ik heb de indruk dat het filter dat ik koos niet zo geweldig is, veel minder in ieder geval dat wat ik eerder op m’n andere lens had. Ik vond die filters erg duur.

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Voor de groothoeklens heb ik een hoya-HD genomen, voor de tamron een goedkopere hoya. Het leek mij een beetje zonde om op en goede lens een slecht filter te zetten.

 5. CollegaR uit Z avatar
  CollegaR uit Z

  He Marjon,

  Ongelooflijk verschil. Waar je voor moet waken is naar mijn mening ook de realiteit van de kleuren. De foto zonder het filter geeft volgens mij het mooiste weer hoe het groen van de bladeren is.

  Gaaf om te zien dat die reflectie van het water helemaal weg kan.

  Prima keus denk ik vwb goedkopere en duurdere filter.

  Groetjes,

  Rob

 6. Marmein avatar
  Marmein

  Klopt CollegaR, ik had de kleuren van de foto met filter iets terug moeten brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *