Ochtend Time Lapse

31 Juli, zondag

Een paar dagen geleden betrok ’s avonds de lucht. Een prachtige wolk vormde zich boven de huizen voor mijn huis. Het duurde even voor ik alle spulletjes bij elkaar had om een time lapse opname te kunnen beginnen. Ik had liever wat meer van het vormen van de wolk gezien maar ja, dan had ik maar in een keer aan alles moeten denken zodat ik niet drie keer van de woonkamer naar de zolderkamer hoefde te denderen.

6 gedachten over “31 Juli, zondag

 1. Hallo Marmein

  Volgens mij zijn dit lichtende nachtwolken. Ik zag ze vorige week aan de noordelijke hemel bij ons in Rotterdam. Toevallig werd dit natuurfenomeen ook genoemd op teletekst. Op Google staat hierover meer vermeld.
  Het is trouwens een prachtig filmpje.
  Groetjes Lidy

 2. Het heeft iets beangstigend. Ik herinner mij Frankrijk mei 2001. Onderweg betrok de lucht op eenzelfde manier. Vergezeld door opkomende windvlagen en vallende takken. Wij reden van Cahors binnendoor naar even-voor-Bordeaux. Veel automobilisten parkeerden hun auto langs de weg terwijl de regen keihard tegen de voorruit striemde. De ruitenwisers hielden het nauwelijks. Ik herinnerde me de gedachten aan een natuurramp en de wens zo snel mogelijk naar ‘huis’ te rijden. Het vluchtgedrag: ik moet hier weg….
  De lucht zag er ook zo uit, als het filmpje. Alleen duurde en duurde het. Vlakbij ‘huis’ brak de hemel opnieuw. Met bakken kwam het uit de lucht vallen.
  Heel bijzonder.

 3. Mooi, zo zie je wat je doorgaans niet ziet! Hoeveel tijd zit er tussen het eerste en laatste beeldje?

 4. Ik loop een beetje achter deze week maar wil je nog even mijn complimenten maken
  voor het prachtige filmpje van je “REGENDAG”. Echt heel leuk.

 5. Waanzinnig mooi, die wolk aan het begin, daarna bruist en broeit het, totdat de wolken opgaan in het donker… 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.