Na een weekje vrij was het vandaag weer een werkdag, gewoon op het kantoor in Zwolle, en dus had ik weer mooi zicht op de eendjes in de vijver. De 6 jongen waren er nog allemaal, nu groot genoeg om zonder opstapje op de rand van de rietbakken te klimmen.

Moeders lag lekker op de rand van de vijver, de jongen rustten uit op de rand van de rietbak.

Ze wilden allemaal op het hoekje van de bak zitten zodat ze zo dicht mogelijk bij moeders zaten. Het was dan ook een constant dringen van jonge eendjes waarbij er telkens een in het water geduwd werd die vervolgens weer op de bak klom en zich van achteren naar voren wrong. En daardoor viel er natuurlijk weer een ander eendje in het water die ….. nou ja, je snapt het wel.

Het grootste deel van de dag waren de jongen aan het duiken om in het zand op de bodem naar voedsel te zoeken. Een mooi gezicht zoals die jongen onderdoken om vervolgens als een soort dobbertje weer naar boven te komen.