3 Augustus, woensdag

De scharnierbloem doet het goed in mijn tuintje. Nu de planten zo hoog zijn en de bloemen bijna op neushoogte staan, valt goed op hoe keurig de bloemen langs de steel staan.

Berichten gemaakt 3317

3 gedachten over “3 Augustus, woensdag

 1. Hoi Marmein,

  Nou, ik wil wel een eerste reactie geven hoor! šŸ™‚
  Allereerst nog even op de eendjes – ik heb genoten van de foto’s en van het verhaal. En ook nog wat druppels erbij! Het onderwatereendje vind ik een bijzonder gezicht. Ik bedenk opeens dat je hier misschien je filter hebt gebruikt. Want anders had je vast last gehad van spiegelingen.

  En deze bloem vind ik mooi omdat hij erg strak is en toch niet saai op de foto staat. Zelf moet ik vaak nog erg zoeken naar een mooie compositie. Maar zo recht van voren, dat je ziet hoe regelmatig de bloem is, met niet te veel scherptediepte en een pietsje schuin, doet het heel goed! Je zou denken dat je dan het gevoel zou hebben dat de fotograaf zijn camera niet recht kan houden en toch werkt het. O ja, en op het juist punt afsnijden, dat is ook altijd een lastige voor mij. Misschien is het een kwestie van niet te veel nadenken en meer op gevoel werken.

  Fijne dag nog!
  Anita

 2. Voor mij was het ook zoeken naar de juiste compositie hoor. In eerste instantie had ik de bloem er helemaal op staan maar daardoor werden de onderdelen zo klein dat het ritme van de bloem niet meer over kwam.

  Gelukkig kun je met digitaal lekker spelen en op die manier steeds weer leren wat werkt en wat niet werkt.

 3. De -altijd zo prettig woekerende!- scharnier staat er prachtig op!
  (Je kunt de bloemkelkjes ook echt telkens een kwartslag draaien;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven