16 Augustus, dinsdag

Gisteren wilde ik de deur van de garage open doen toen mijn oog op een kleine vos viel  die op de verbena zat. Een prachtig beestje. Maar wacht eens, daar zit er nog een, en nog een, en nog een…… Het bleek een heel vlinderfestijn te zijn in mijn voortuintje.

Natuurlijk moest daar de camera bij te pas komen. Met al dat gefladder was het wat lastig tellen maar volgens mij vlogen er zo’n veertien vosjes rond. Maar ook het geaderd witje was te bewonderen.

Op de zonnehoed deed een wants ook gezellig mee aan de drukte.

Toen ik klaar was met het fotograferen van de wants keek ik omhoog naar de veel hogere verbena. Daar werd ik van over het randje aangestaard door een libel.

Er vloog ook een witje rond waarvan de vleugels zo versleten waren dat ze bijna transparant waren.

Een heel verschil met de andere witjes.

Met al die vlinders had ik bijna de bij niet gezien, maar het zonlicht zette haar in een gouden gloed waardoor ze ineens wel opviel.

Het was een vreemde maar wel heel leuke thuiskomst.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “16 Augustus, dinsdag”

 1. Margo avatar

  Prachtige serie Marjon! Gisteren fladderden er ineens ook veel vlinders door mijn tuintje. Maya had het er erg druk mee want die dacht dat ‘ ie ze kon pakken.

 2. Anita avatar

  Wou dat ik zo’n tuintje had! Wat een kleurenpracht. De kleine vos op de tweede foto lijkt zijn oogje dicht te knijpen van genot. Misschien dat je dit al wist maar de bij is de blinde bij en eigenlijk een zweefvlieg. Ik zat even in mijn insectenboek te kijken omdat ik die haarstrepen op de ogen laatst ook zag en me herinnerde dat ik het ergens had gelezen. En op jouw foto kun je ze heel mooi zien.

 3. Astrid avatar
  Astrid

  Ik geniet elke dag van je mooie foto’s die je op je blog zet.
  Nu deze serie van de vlinders weer.
  Wat ik zo leuk vind is dat er op de radio al de nodige keren is gesproken dat er dit jaar zo weinig vlinders zijn.
  Wanneer ik dan lees en je foto’s van de vlinders zie, ben ik toch blij dat er nog plaatsen zijn waar er toch nog de nodige komen. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *