19 Augustus, vrijdag

Aan het eind van de middag werd het donker. Op het journaal werd melding gemaakt van slecht weer in het zuiden dat naar het noorden trok. En inderdaad, het kwam ook in Zwolle aan, al was het tegen die tijd niet meer dan 1 keer een onweersroffel en een ruisende regen. Zo’n regen waar ik het raam voor  open zet zodat ik het geluid van die regen goed kan horen.

Maar na een goed uur was ook dat weer verdwenen en viel er ineens een zonnestraal naar binnen. Tijd om even naar buiten te gaan om van het mooie licht te genieten.

Een heerlijke sfeer is dit altijd vind ik. Alles ademt frisheid uit, de lucht is ontdaan van stof, de planten en bomen hangen vol met druppels.  Van de takken die over het water hingen vielen af en toe druppels in het water, daar tussendoor raakten ook vissen het wateroppervlakte aan waardoor je niet kon zien of de kringen in het water door de vissen of de druppels werden veroorzaakt.

Een meter of twintig voor mij uit zag ik ineens een grote vis uit het water opspringen en weer neer plonzen, net zoals je de walvissen het in een natuurfilm wel ziet doen. Zijn plons het echter weinig effect op de weerspiegeling in het water.

Weer naar huis wandelend kwam ik langs moeder en kind paard, beiden nog nat van de regenbui van een half uurtje geleden.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

3 reacties op “19 Augustus, vrijdag”

 1. Margo avatar

  Wat een rust straalt dit uit! Prachtig!

 2. FotoAnna avatar

  Werkelijk schitterend Marmein!!
  Fijne weekend groetjes Anna

 3. CollegaR uit Z met L :-) avatar
  CollegaR uit Z met L 🙂

  Hee Marjon,

  Fantastische compositie weer, je hebt dat wel in de vingers hoor…….

  Groetjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *