28 Augustus, zondag

Afgelopen woensdag ben ik even naar de hei geweest, die staat nu prachtig in bloei. Het was even afwachten of het zonnetje er door wou komen maar uiteindelijk deed ze dat, al was het wat twijfelend.

De bosbodem was grotendeels begroeid met mos, ik blijf dat mooi vinden, al die sterretjes op de grond.

Tussen het mos en de dennenappels waren hier en daar wat paddenstoelen te vinden. Heel klein, maar onmiskenbaar paddenstoelen.

Eenmaal door het stukje bos bij de heide aangekomen had de zon toch besloten zich te verstoppen achter de wolken. Jammer, want het knallende paars van de heide was nu niet meer te vangen in een foto.

Overal op de heide stonden bijenkorven, waar je ook liep, je hoorde gezoem. Maar gek genoeg zag ik geen van die bijen bij de heideplanten bezig, allemaal hingen ze aan de wuivende grashalmen die tussen de heide groeiden.

Verder doorwandelend over de heide kwam ik bij het pluizenmeertje. Geen pluis te zien, maar wel een heel eigenaardig gekleurde rietkraag. Alsof het lente is, zo lichtgroen.

De eenden in de plas waren aardig tam. Zodra ik even op het bankje ging zitten kwamen ze naar mij toe terwijl de poten en vleugels even gestrekt werden.

Het was een korte wandeling maar lekker om weer even op de hei te zijn.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “28 Augustus, zondag”

  1. Lidy avatar
    Lidy

    wat een prachtige foto’s. Ik geniet er elke dag van.
    Groetjes uit een nat Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *