20 September, dinsdag

Eind vorig jaar had ik mij opgegeven voor een volkstuintje hier in de wijk. Er was geen tuintje beschikbaar, ik kwam dus op de wachtlijst terecht. En net stond de tuin rondom mijn huis op zijn kop toen ik een telefoontje kreeg dat er een tuintje beschikbaar was. De volkstuin zat vol onkruid en was 150 vierkante meter, veel groter dan ik had verwacht.

Samen met Buren6 ben ik op het onkruid aangevallen en dat viel nog niet mee. De hele tuin zat vol met kweek, een grassoort met lange wortels. Laat je er een klein stukje van zitten dan wordt dat weer een nieuwe plant.

Na een tijdje bleek dat er heel wat stukjes wortel waren blijven zitten en binnen de kortste keren was de tuin weer dicht gegroeid met onkruid. Tegen die tijd zat ik met kop en oren in het beplanten van mijn siertuin bij het huis en had ik geen aandacht meer voor de volkstuin. “Volgend jaar beter” had ik voor mijzelf maar besloten. Dan zou ik er vol tegen aan gaan.

In Juni kreeg ik een telefoontje, of ik nu toch eindelijk wat aan mijn volkstuin wilde gaan doen want het liep de spuigaten uit. Ik schaamde mij zo dat ik mij er eigenlijk niet meer durfde te vertonen. Maar eenmaal bezig met mijn aanval op het onkruid bleek iedereen er begrip voor te hebben. Voor iedereen is het begin van een volkstuin lastig, zeker zo eentje met veel onkruid.

Nu krijg ik af en toe wat groente van iemand en laatst waren er zelfs twee heren die aanboden ook af en toe even te helpen omdat dit wel heel veel werk was voor een vrouw alleen. Nu ben ik een maand of twee verder en is tweederde van de tuin bijna onkruid vrij. De dahlia’s staan mooi in bloei en onder het onkruid komt hier en daar nog een koolrabi en rode biet vandaan.

Het stukje grond dat schoon is heb ik weer beplant met sla, groenlof en andijvie (de laatste twee gekregen van de overbuurman). Ik heb nog twee rijtjes herfstrapen en ramanas gezaaid en na mijn vakantie zaai ik nog wat veldsla (misschien ook nog wel voor de vakantie, als de tijd het toelaat).

Deze winter ga ik eens plannen maken over wat ik allemaal in mijn volkstuintje ga zetten. Aardpeer, kardoen, pompoen en wie weet, ook nog asperges.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “20 September, dinsdag”

 1. Henny avatar
  Henny

  Wat een energie, moed en doorzettingsvermogen heb jij toch. Je eigen tuin thuis, je werk, je huis, fotografie, elke dag een logje en een volkstuin. En vast nog meer wat niet zo zichtbaar is voor ons.

  Ik geniet dus niet alleen van je geweldige foto(s) iedere dag maar ontleen zelfs energie en inspiratie aan jouw activiteiten. Ik ken je niet maar vind het wel eens jammer dat ik niet om de hoek bij je woon om even een kop koffie te drinken met jou en dan wat extra inspiratie op te doen. Je lijkt me een fantastische vrouw.

  Hartelijke groeten en succes met ALLES.

 2. Jetske avatar

  Heb jij meer dan 24 uur in een etmaal? 🙂

 3. Laura avatar
  Laura

  Lijkt er wel op 😯 .. hoe’st mógeluk 😀

  wat een lieve reactie Henny 😀 Met je eens!

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Ach, het valt toch wel mee? Als je je eigen aktiviteiten op een rijtje zet lijkt het ook heel wat! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *