8 Oktober, een regenboog

Ik was vanmorgen net bezig met het schrijven van een logje toen ik naar buiten keek en de zon zag schijnen tegen een loodgrijze lucht. Ik moest natuurlijk even kijken of dat een mooie foto zou opleveren en stond op om naar het zijraam te lopen vanwaar uit ik een stuk van het weidelandschap kon zien. Boven het weiland zag ik een prachtige regenboog. Meteen vloog ik door de kamer om mijn camera te zoeken en de groothoeklens uit een tas te vissen. Van schrik vloog Xarak onder de tafel.

Eenmaal buiten had ik even niet gerekend op de regen die nog steeds viel. Nog snel even een kleine paraplu gepakt en op slippers door het hoge gras richting het weiland gerend. Bijna bij het water maakte ik een eerste foto om er achter te komen dat mijn lens helemaal nat was. Toen bleek dat een lens droog maken met een stukje t-shirt dat je onder je trui aan hebt, met een paraplu in je hand en een stevige wind, helemaal niet mee valt. Ondertussen verdween de zon weer langzaam en daarmee de regenboog.

Ik heb toch nog geprobeerd een foto te maken met de bijna droge lens: De lens vlak onder de paraplu houden, de paraplu wordt omgeklapt door de wind, snel klikken, omdraaien en de paraplu weer terug laten klappen. Het moet voor buurtbewoners maar een raar gezicht zijn geweest zoals ik daar stond te klooien in de regen.

Uiteindelijk bleek de eerste foto toch de beste. Al zaten er druppels op de lens en stond de camera nog op bijna twee stops onderbelichten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “8 Oktober, een regenboog”

 1. Laura avatar
  Laura

  Je had ook niets kunnen zeggen… 😉 want niet veel te merken van natte lens en zo…
  Maar wél leuk verhaal natuurlijk 😀

  Zoals het licht op het gras, boom en koeien valt is mooi, en door die boom links een hele evenwichtige compositie

 2. FotoAnna avatar

  …en ondanks dat alles toch een pracht van een foto Marmein!
  Heel mooi licht zo op de koeien…
  Fijn weekend en lieve groetjes van Anna

 3. Jeanne Teunissen Zuur avatar

  Goede morgen Marmein.

  Het is al enkele jaren geleden dat ik een tijdje lang jou volgde op je site.
  Ik dacht nu, ik ga eens kijken of die site nog steeds “in de lucht is”.
  En ja, tot mijn grote vreugde!
  En wat heb je weer een prachtige foto gemaakt!
  En wat je erbij verteld… ik zie het helemaal voor me! 😀 dat gestunt.
  En je ziet jezelf ook staan daar he! Herkenbaar!
  Maar het resultaat is geweldig, ondanks dat jij zelf nog enkele punten van kritiek hebt.
  Voor mij is ie.. SUPER.
  Ik ga je weer eens volgen… tot de volgende reactie, gr. Jeanne Teunissen-Zuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *