18 Oktober, oefening

Voor de laatste avond van de fotocursus had ik nog een opdracht af te ‘maken. We moesten high key en low key foto foto maken. Low key is een foto die grotendeels donker is en maar een klein gedeelte verlicht. Ik gebruik die techniek wel vaker, vooral in de winter wanneer er ’s morgens niet genoeg licht is voor een foto waardoor ik een halogeenlampje op mijn onderwerp moet zetten.

High key is een foto die heel erg licht is. Gewoon overbelichten dacht ik, maar dat viel toch wel tegen. Of het komt doordat ik zo gewend ben om er voor te zorgen dat de lichte delen van een foto ook nog doortekening hebben,  dat al die witte vlekken op de foto mij niet goed toe leken. En dan is er nog het probleem van schaduwen. Bij een low key vallen die weg op de achtergrond maar bij een lichte foto vallen ze extra sterk op. Dat werden dus twee lampjes op de slakkenhuizen zetten zodat ze elkaars schaduw een beetje weg lieten vallen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “18 Oktober, oefening”

  1. Margo avatar

    Heb je iets met de kleuren gedaan?
    Leuk voor de winter: stillevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *