20 Oktober, een raadseltje

Afgelopen weekend hing het pindamandje ineens niet meer aan zijn takje. Ik zag hem liggen tussen de planten onder de jasmijn, waarschijnlijk is het takje waar hij aan hing afgebroken door een spreeuw die op het mandje landde. Omdat er geen ander takje was waar ik hem aan kon hangen had ik hem even laten liggen, ik moest eerst even een haakje regelen.

Toen ik later het mandje op wilde ophangen, bleek het niet meer op zijn plek te liggen.Eigenaardig, wie zou zo’n ding nou mee nemen? Hij zou vast onder wat plantje er vlak naast liggen. Maar hoe ik ook zocht, geen mandje. Gisteren keek onder een struik die een stuk verder stond, en zowaar, daar lag hij. Maar wie of wat zou er mee aan de wandel zijn geweest? De kool- en pimpelmeesjes zijn daar niet sterk genoeg voor.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “20 Oktober, een raadseltje”

 1. Henny avatar

  Het zijn vast de kauwtjes. Die zijn zo slim.
  Ze kunnen een opening maken in het goed vastgestoken tuinnet dat over mijn moestuin was gespannen na het zaaien. Als ik er bij kom kijken ze me aan, trippelen naar de zelf gemaakte uitgang en vliegen weg.
  Ze kunnen zelfs dingen openmaken en alles eruit eten. Vetbollen in de kortste tijd verpulveren en zo lang en hard trekken dat het netje het begeeft.
  Ze kunnen me kwaad maken maar vaker moet ik er hartelijk om lachen.

  Mijn “vogel restaurant” heeft eigenlijk last van ze. Het is steeds weer een hele toer ervoor te zorgen dat de kleine vogeltjes aan bod kunnen komen.
  Nu ik twee van die kooitjes heb met daar binnenin de silo met lekkers, kunnen zij daar gelukkig niet meer bij. Dan zitten ze in de boom te kijken en je ziet ze haast denken: “hoe versier ik dit nu weer”.

 2. Anita avatar

  Heeft Xarak een alibi?
  Ik vind het ook wel iets voor een eekhoorntje. Maar als je die in je tuin had, hadden we daar vast al wel mooie foto van gezien. En de pad zie ik het ook niet doen.
  Groet! Anita

 3. Laura avatar
  Laura

  Hihi… alibi.. Xarak.. 🙂 Tja je weet het nooit hè, maar zo’n kauwtje kan heel goed natuurlijk.

 4. Ank avatar

  Bij mij zijn het de Vlaamse Gaaien die er met zulke dingen vandoor proberen te gaan. Een rat zou ook nog kunnen of een Eekhoorntje misshien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *