24 Oktober, rapen

Zo langzamerhand wordt het tijd om naar recepten te gaan zoeken. Recepten voor rammenas (de donkere knol) en voor de herfstraapjes, ook wel  boterraapjes geheten. Voor die laatste heb ik al een recept gevonden:

 • 350 g herfstraap
 • 2 middel grote aardappelen
 • 150 g bacon
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 •  room of volle melk
 • 1 liter bouillon
 • 1 ui
 • zout en peper

Bereiden:
Snijd de bacon in kleine blokjes. Pel de ui en hak deze fijn.
Schil de aardappelen en de herfstraap en snijd deze in blokjes.
Verhit de olie in een stevige soeppan. Voeg de dobbelsteentjes bacon toe en bak ze goudbruin op een niet al te hoog vuur. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak in het spekvet vervolgens de ui, de blokjes aardappel en de herfstraap. Voeg het geheel toe aan de reeds verwarmde bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Vanavond maar eens uitproberen lijkt mij.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

3 reacties op “24 Oktober, rapen”

 1. Ank avatar

  En de room of volle melk dan???

 2. Karin avatar

  De ramenas kan uitstekend in een salade.

  Hoe gaat het met je olijfboom?

 3. gerrie avatar
  gerrie

  Van de ramenas kan je ook een hoestdrank maken. Kapje eraf snijden en uithollen.Van de onderkant snij je ook een klein kapje af.Dan vul je hem met bruine suiker,en zet je hem op een glas.Na een paar uur komt er een siroop uit.Je kan hem daarna gewoon weer vullen met bruine suiker.Je ziet vanzelf wanneer de ramanas leeg gezogen is zeg maar. Tis niet erg lekker,maar wel ideaal als hoestdrank.Een eetlepel per keer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *