Zo langzamerhand wordt het tijd om naar recepten te gaan zoeken. Recepten voor rammenas (de donkere knol) en voor de herfstraapjes, ook wel  boterraapjes geheten. Voor die laatste heb ik al een recept gevonden:

  • 350 g herfstraap
  • 2 middel grote aardappelen
  • 150 g bacon
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  •  room of volle melk
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui
  • zout en peper

Bereiden:
Snijd de bacon in kleine blokjes. Pel de ui en hak deze fijn.
Schil de aardappelen en de herfstraap en snijd deze in blokjes.
Verhit de olie in een stevige soeppan. Voeg de dobbelsteentjes bacon toe en bak ze goudbruin op een niet al te hoog vuur. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak in het spekvet vervolgens de ui, de blokjes aardappel en de herfstraap. Voeg het geheel toe aan de reeds verwarmde bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Vanavond maar eens uitproberen lijkt mij.