Allerlei

16 November, zoektocht

De knoflookteentjes die ik een paar weken geleden uit plantte in mijn tuintje doen het prima. De jonge uitlopers staan erbij alsof het lente is. Maar met de knoflook die ik ook graag eet, ligt dat wat anders. Dit zijn knoflookbolletjes zonder tenen, een soort van knolletje dus.

Ik heb op internet gezocht over hoe je die kunt kweken, maar het enige wat ik tot nu toe heb gevonden is dat het gekweekt wordt in china en dat heel wat andere mensen zich afvragen hoe je ze kunt kweken. Maar ik blijf zoeken, als het in china kan kan het hier toch ook?

3 gedachten over “16 November, zoektocht

  1. Jahaa, die gebruik ik ook meestal 🙂 Je zou denk ik een soort van broedbolletjes moeten kunnen bemachtigen, want ik heb ook niet eerder kunnen vaststellen dat ze gaan uitlopen ofzo, zoals bv met gember. Wellicht moet je er voor naar China, maar als je daar ook zulke schitterende foto’s kunt maken als op? Spitsbergen dan heb je dubbel resultaat..;-)))

  2. in het noorden van friesland is een professioneel kweker van deze verse knoflook die overigens geëxporteerd wordt naar het buitenland, terwijl in de supermarkten 2 jaar oude bolletjes, gekoeld kunnen ze zonder uit te lopen zo lang bewaard worden, tot verkoop in de nederl. supermarkten.
    ooit in een tv programma gezien. en gehoord dus. kijk anders is op uitzending gemist of google. succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.