Gisteren was het een mooie dag, na het werk ben ik daarom nog even naar het moestuintje gegaan om weer een klein stukje grond te ontdoen van de kweek-wortels. Het ging lekker, niet te warm, niet te koud, de grond nog niet te nat dus de wortels waren makkelijk tussen het zand uit te vissen. Maar rechts van mij begon de lucht steeds meer te verkleuren, en in die richting was ook de Vreugderijkerwaard. Ik besloot het spitten naar onkruid maar te laten voor wat het was en richting de ondergaande zon te fietsen.

Dichter bij de IJssel werd het geluid van honderden ganzen steeds luider. Eenmaal op de dijk zwol het geluid aan en vlogen de ganzen op.

Ze vlogen een paar keer een en weer, het rood in de lucht vlamde nog een keer fel op voor de zon achter de horizon verdween. Tijd om weer naar huis te gaan en wat eten te koken.