Onderweg

28 November, een ijzeren man

Gisteren ben ik eens richting Lelystad gereden om daar eens de zittende man te bekijken. Ik had er een paar maanden geleden iets van gezien op tv en wilde dat wel eens in het echt bekijken. Vooral met de prachtige luchten leek mij dat een mooie combinatie. Eenmaal in de auto brak de zon door, de wolken verdwenen een voor een en de lucht werd nagenoeg strak blauw. Maar goed, ik was al onderweg dus kon net zo goed door rijden.

Het beeld was prachtig. 26 meter hoog torende het boven de dijk uit. De laatste honderd meter moest je wandelen waardoor het beeld groter en groter werd. Eenmaal bij de voeten staand voelde ik mij heel klein.

Wanneer je er onderstaat en omhoog kijkt, zie je een schijnbare warboel van balkjes. Het moeten er in totaal 1800 zijn. Dat moet een hele puzzel zijn geweest om die op de juiste plek te krijgen.

Ik ben nog even naar het einde van de dijk gelopen, even lekker uitwaaien in de stevige wind en het beeld van de andere kant fotograferen.

Eén gedachte over “28 November, een ijzeren man

  1. Heel knap om een dergelijk kunstwerk te berekenen en te maken. Van dichtbij kun je kop en kont bijna niet onderscheiden terwijl het uit de verte prima is te zien. Het valt me op dat de voeten niet apart nog op een sokkel zijn bevestigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.