5 December, hongerig

Vogeltjes zijn gek op zwarte zonnebloempitten, of ze zijn heel erg hongerig, dat kan natuurlijk ook. In ieder geval zijn ze niet aan te slepen hier. Op zaterdagmorgen heb ik de houder gevuld en in de sering gehangen.

Een uurtje later was er al een aardig gat geslagen in de voorraad.

En was een komen en gaan van koolmezen, pimpelmezen en groenlingen. De koolmezen en pimpelmezen pikten er steeds een zaadje uit om die dan tussen hun pootjes op de takken van de sering open te breken. Na weer twee uurtjes zag de houder er zo uit:

De groenlingen waren wat minder sociaal en bleven zitten waar ze zaten zodat er geen enkel ander vogeltje bij kon. Gelukkig was de linker ingang niet favoriet bij ze en konden de mezen er toch nog bijkomen. De volgende dag was er om 9 uur niet veel zaad meer over.

Kwart over elf, nog een laatste foto voor ik weg moest naar het Noorden, nog een laatste foto.

Vandaag maar weer even vullen denk ik. Ze smullen er allemaal zo lekker van.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Eén reactie op “5 December, hongerig”

  1. Margo avatar

    Nou! Dat is inderdaad niet aan te slepen!! :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *