11 December, eeehhhh

Vorig jaar had ik ze in de tuin gezet. Ze zouden winterhard zijn en zichzelf uitzaaien. En omdat het een bosplantje was had ik hem onder de boom gezet. Een smal strookje grond dat ook nog eens ondiep was door de wortels van de boom. Veel vertrouwen had ik er dan ook niet in, maar het kon nooit kwaad om het te proberen.

Ik had er niet meer aan gedacht en ze stonden wat uit het zicht doordat er een tuintafeltje voor stond. Vrijdagavond zag ik de bloemetjes op tv en ben de volgende dag meteen even gaan kijken. Daar stonden ze, heel klein maar o zo mooi in bloei, en dat met dit koude weer. Ik had de buurman er even bijgehaald en samen hebben we ze staan bewonderen. Samen hebben we ook diep nagedacht over hoe deze bloemetjes ook maar heten. Maar we konden er geen van beiden op komen.

Vanmorgen werd ik wakker en wist ik het ineens weer: cyclaam.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “11 December, eeehhhh”

 1. Lidy avatar
  Lidy

  Hallo Marmein

  Het zijn inderdaad cyclaampjes. Ik heb ze op de volkstuin. Het zijn platte knollen. ’s Zomers zie je ze niet. In de herfst wat blaadjes en dan ineens bloemetjes. Ze staan al jaren op de tuin en komen steeds weer op.

  groetjes uit Rotterdam

 2. Margo avatar

  Boscyclamen. Ik heb ze wel eens, de knolletjes dan, uit het bos meegenomen en thuis in potjes gezet. Ik vind ze veel mooier dan de grote cyclaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *