16 December, oranje

Een tijdje geleden stapte ik de voordeur uit om naar het werk te gaan. Het was pikdonker waardoor de vreemde oranje gloed achter de huizen meteen op viel. Ik dacht in eerst instantie aan een brand, maar het licht flikkerde niet en als een brand de hele lucht oranje kleurde zou ik toch al lang brandweerwagens gehoord moeten hebben?

Gisteren fietste ik naar het werk en zag ik bovenstaand beeld. Een zuil van oranje licht die de hemel oranje kleurde. Aan de plek te zien komt het van een bouwplaats aan de Zalkerdijk.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “16 December, oranje”

 1. Jetske avatar

  Bij ons vanuit de achtertuin zien we dergelijke verlichting door de kassen in de Noordoostpolder. En die kassen zijn ook hemelsbreed heel ver weg.

 2. Karin avatar

  Mooie foto! Ik ben vandaag bijna naar buiten gerend in pyjama (met kind in pyjama op sleeptouw), omdat ik tussen wat huizen door de prachtigste zonsopkomst zag. Bijna net zo oranje als in jouw foto. Heb het toch maar neit gedaan. Ik ben namelijk ook een koukleum 😉

 3. ineke avatar
  ineke

  Dit licht komt van de kassen in de Koekoekspolder bij IJsselmuiden. Het licht is van een rozenkwekerij is mij verteld. Rozen moeten bijgelicht worden in de ze tijd willen ze gaan bloeien. In het westland zie je dat licht ook overal.

 4. Margo avatar

  Zo’n gloed zag ik ook vaak op weg naar het werk in Breda, en dacht in eerste instantie dat het de zon was die opkwam. Ik denk dat het ook kassen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *