Hij staat, de kerstboom. Net als elk jaar is het natuurlijk een echte boom, geen kunstboom want dat vind ik echt helemaal niets. Waarom mensen wel een plastic boom willen is mij een totaal raadsel. Net zoiets als plastic bloemen in de vensterbank, ook zo iets onvoorstelbaars, voor mij in iedergeval.

Net als andere jaren staat ook deze een tikkie scheef, en net als andere jaren nam ik mij voor geen kerstversiering meer te kopen maar ach, die kleine dennenappeltjes waren zo schetig en kostten bijna niets. En die kralenslingers gingen ook voor de helft van de prijs weg…. En net als andere jaren had ik nu ook weer totaal geen idee waar de haakjes ook maar weer waren om de kerstballen (nou ja, dennenappeltjes dan) mee op te hangen. Ze hangen nu daarom aan groene ijzerdraadjes die eigenlijk bedoelt zijn om tuinplanten mee vast te maken.

Net als andere jaren ben ik tevreden met mijn boompje, de vallende naalden neem ik voor lief, stofzuigen moet ik toch, dan maar wat zichtbaar ‘stof’ opzuigen.