15 Januari, spikkels

Voor mijn houtkacheltje sleep ik regelmatig hout naar binnen. In een grote mand liggen de blokken dan te wachten voor ze aan de beurt zijn. Eerlijk gezegd heb ik meestal geen idee wat voor hout ik in de kachel stop. Berk en eiken herken ik nog wel (de laatste meestal aan het gewicht) maar van de overige blokken zou ik het niet weten. Zo zonder bladeren zijn bomen toch een stuk lastiger te herkennen.

Zo af en toe zit er een blok bij dat helemaal bedekt is met korstmossen. De prachtige groen grijze vlekken bedekken steeds de bast op het houtblok. Pas toen ik er een foto van maakte vielen mij de kleine gaatjes in het houtblok op.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “15 Januari, spikkels”

 1. Marron avatar
  Marron

  Ik hoop niet voor je dat er in die gaatjes houtwurmen huizen!
  Want als je dat in je nw. huis in je vloer of zo krijgt, ben je wel de klos!
  Leuke foto trouwens!

 2. Margo avatar

  Gauw in de kachel gooien dan, als er houtworm inzit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *