4 Februari, sprookje

Heel even dacht ik gistermorgen dat de sneeuwbui net langs Zwolle zou schuiven, maar gelukkig, tegen een uur of half elf begonnen de vlokjes dan toch te vallen. Eerst aarzelend maar later met steeds meer overtuiging. Het duurde niet lang voor dat een van de ornamenten in mijn tuin een flinke schep sneeuw in zijn handen had.

Het was een bijzondere sneeuw, naast de grote vlokken kwamen er ook hele fijne ijskristallen naar beneden dwarrelen. Je kon ze prachtig op de sneeuw zien liggen. Maar bij de spinnenwebben kon je ze prachtig zien, alsof ze zo uit een sprookje waren komen dwarrelen. Zoals deze, die vlak voor zijn eindbestemming aan wat spinrag is blijven hangen.

En ben even rond wezen zoeken naar andere spinnenwebben of wat draadjes rag waar sneeuw in was blijven hangen. Dat viel nog niet mee. Veel rag was er niet en daar waar wel rag met een vlokje was, liet de wind het vlokje als een vlaggetje wapperen. Maar de aanhouder wind en ik vond er nog een paar.

Nu is het buiten -19,6 (volgens mijn buitenthermometer) en kruipt er een dichte mist van het land de wijk in. Of de sneeuwvlokjes er nog zo prachtig bij liggen weet ik niet, maar dat de combinatie van mist en vorst mooie rijp op gaat leveren weet ik wel zeker.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “4 Februari, sprookje”

 1. Anita avatar

  Hoi Marmein,
  Wat een toeval, dit heb ik gisteren ook geprobeerd!
  Jij hebt het er wel beter afgebracht. Ik dacht altijd dat je een microscoop nodig had voor sneeuwvlokken, maar ik kon ze met mijn blote oog zien. Nu weet ik dat het ook van de temperatuur afhangt welke vorm ze krijgen. Het was echt geluk hebben gisteren!
  Er zijn geen twee sneeuwvlokken hetzelfde. En als je bedenkt hoeveel er nodig zijn voor het laagje dat er gisteren viel… wonderschoon.
  Groet, Anita

 2. Henny avatar
  Henny

  Wat geweldig die sneeuwvlokken. Dat het jou lukt ze te fotograferen begrijp ik wel. Je foto’s zijn altijd zo prachtig. Toch heel knap.
  Elke ochtend snel even kijken naar je nieuwe foto. Zo passend in de tijd altijd.
  -18 was het hier in Heemstede. Ik dacht dat het niet kon kloppen maar nu jij -19.6 had geloof ik het wel.
  Bijzondere dagen zijn het in Nederland en alles van slag in het OV. Hoe doen ze dat dan in Canada en Oost Europa?
  Fijne dag!

 3. Margo avatar

  De duizendste reactie zie ik bij Anita! Oh nee de tienduizendste! 😆

  Prachtig die kristallen. Ik zag ze op m’n roos en andere planten liggen. Heb jij geen plat raam waar ze op blijven liggen? Zag dat gisteren bij iemand, die had z’n raam gefotografeerd waar er wel tien op lagen.

 4. Hannie. avatar

  Schitterend! Letterlijk en figuurlijk.

 5. Karin avatar

  Midden in mijn motorijles! Volgens Buienradar zou het inderdaad 10:00 in Zwolle aankomen, en 10:30 laste de instructeur de les af.

  Ik naar huis en ik zag ook in de sneeuw de kristallen op mijn handschoen zitten. Mooi, leuk dat jij ze vastgelegd heb

 6. Jetske avatar

  Jij hebt de sneeuwkristallen echt prachtig vastgelegd!
  Het is mij voor een deel gelukt.

 7. Hannah avatar

  Ik kijk regelmatig op je blog naar de prachtige foto’s die je maakt, nu toch ook maar eens een reactie achterlaten.

  Wat bijzonder dat je de ijskristallen hebt kunnen vastleggen op de foto. Prachtig hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *