8 Februari, kadootje

Op mijn verjaardag vorige maand had ik van mijn vader wat geld gekregen. Nou Pa, dit heb ik er van gekocht:

Het is een schuif die ik op mijn statief monteer en waar de camera op vast geschroefd wordt. Door aan de grote knop te draaien kan ik uiterst precies de camera naar voren en achteren bewegen om op die manier zo goed mogelijk scherp te stellen.

En dan heb ik ook nog een omkeerring gekocht. Met zo’n ring kun je een lens achterstevoren op de camera aansluiten. Door dat te doen kun je onderwerpen nog groter in beeld brengen. Automatisch scherpstellen werkt dan niet meer, je moet de camera naar voren of achteren bewegen om het beeld scherp te krijgen. En met zo’n extreme close up is zelfs je ademhaling al voldoende om het beeld onscherp te maken. Vandaar ook weer die macro-rail 😉

De komende tijd ga ik flink oefenen zodat ik het wat in de vingers heb wanneer straks buiten alles weer bloeit en rond vliegt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “8 Februari, kadootje”

  1. FotoAnna avatar

    Mooi kadootje Marmein en mooie foto’s!
    Lieve groetjes van Anna

  2. Laura avatar
    Laura

    Handig ding! Goede besteding 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *