Tuin

16 Februari, wachten

Eind vorig jaar gaf mijn moestuin-buurman mij een bloemscherm van de venkel. Eentje die vol zat met zaadjes waar mee ik voor de komende zomer plantjes zou kunnen kweken. Het is toch wel een bijzonder fenomeen, die zaadjes aan het uiteinde van de takjes die maanden zo niet jaren kunnen wachten op het moment dat ze kunnen gaan groeien. Nog even, en dan mogen een paar van hen uitgroeien tot nieuwe planten.

3 gedachten over “16 Februari, wachten

  1. O, dat is een goed kadootje zeg. Wij laten venkel altijd als onkuid woekeren in de moestuin want het helpt zo goed tegen ongewenste beestjes terwijl de gewenste beestjes als bijen er heerlijk van smullen. En het is ook nog heerlijk in de sla enzo. Een multifunctioneel kruid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.