22 Februari, dichterbij

Een vaas gevuld met bloemen is natuurlijk prachtig om te zien, maar van heel dichtbij zijn de details van de bloemen net zo mooi. Hier ben ik met een omgekeerde kitlens en wat ringen in een van de anemonen gedoken. Niet helemaal scherp, maar dat vond ik hier niet erg.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “22 Februari, dichterbij”

  1. Margo avatar

    Je bent ongewild bezig met Instagramachtige fotografie! Ik vind het geweldig dit. Dat ene scherpe dingetje, stampertje of meeldraadje, de rest in wazige kleuren. Heel mooi!
    Ik zit nu ongeveer hetzelfde te doen met dat macrolensje op de iPhone, het bereik is iets groter dan de omgekeerde lens. Vroeger in het analoge tijdperk hield ik de lens ook wel eens omgekeerd op de spiegelreflex. Zonder enige toebehoren. Ik ga het ook eens proberen op de Canon. Leuk dat geëxperimenteer hè?

  2. Marmein avatar
    Marmein

    Het is inderdaad heel leuk, dat uitproberen. Voor wat betreft de scherptediepte: het is mogelijk om het diafragma kleiner te maken maar daar ben ik nog niet mee bezig geweest. Je moet dan de diafragma-knop op de camera indrukken, terwijl je die ingedrukt houdt draai je de lens er af. Dan blijft het diafragma op de ingestelde waarde staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *