Tuin

26 Februari, begonnen

Nadat ik vorig jaar maanden lang bezig ben geweest met het verwijderen van kweek uit mijn tuintje, was het wachten op het nieuwe tuinseizoen. Gisteren is dat voor mij dan eindelijk begonnen. Ik zeg voor mij, omdat ik waarschijnlijk iets te vroeg begonnen ben. Maar de weersvoorspellingen waren gunstig en wat dan in maart mag, mag vast 4 dagen voor die tijd ook wel. Gisteren zijn dan ook de tuinbonen de grond in gezet. Nog wel met een plastic tunneltje er overheen omdat de jonge plantjes door vogels gegeten kunnen worden heb ik begrepen. En het is er natuurlijk wat warmer onder. Nu maar hopen dat het goed gaat. Zo niet, dan is het nog vroeg genoeg om tuinbonen direct in de volle grond te zaaien.

3 gedachten over “26 Februari, begonnen

 1. marmein, wat heb je met de kartonnen kokertjes gedaan? Zitten deze onder de grond of heb je de plantjes eruit gehaald. Wij hebben op onze volkstuin in Capelle a.d.IJssel veel last van veenmollen, woelmuizen e.d. Toen ik jouw foto zag met de kokertjes dacht ik dat dit ook wat voor ons was.
  Misschien worden de plantjes beter beschermd hierdoor.
  Groetjes Lidy

 2. Ik heb de plantjes met wc-rolletjes en al in de grond gestopt. Het karton vergaat uiteindelijk. Als bescherming voor woelmuizen lijkt het mij niet geschikt, die knagen er zo door heen. Maar je weet natuurlijk nooit, wie weet is het net genoeg om ze tegen te houden.

  Misschien zou je als proef een paar plantjes in PVC-buis opkweken en die met buisje en al in de grond stoppen. Ik weet niet hoe diep woelmuizen graven naar wortels maar ik zou het eerst eens proberen met zo’n 25 centimeter. Wie weet helpt het.

 3. Bedankt voor je reactie. Ik ga het zeker proberen. Ik wil je ook nog zeggen dat ik elke dag enorm van de mooie foto’s geniet.

  groetjes Lidy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.