29 Februari, tafel snuffelen

Geplaatst op

In een tuinblad las ik dat tulpen ook wel tafelsnuffelaars genoemd worden omdat ze in een vaas zich naar het tafelblad richten waarop ze staan, alsof ze er even aan willen snuffelen. Een van de charmes van tulpen vind ik. In dat zelfde blad stond ook dat tulpen steeds meer behandeld worden om te voorkomen dat ze dat doen. Ze zouden dan langer op de vaas staan. Ook vallen de bloemblaadjes niet meer zo veel uit maar verschrompelen of verdrogen, zo geven ze minder rommel.

Van mij hoeft dat niet, ik vind het juist wel leuk, dat gekronkel waardoor je elke dag een ander boeket op tafel hebt staan. Zelfs de afgevallen blaadjes hebben hun charme, net kleine bootjes op het tafelblad.

2 reacties op “29 Februari, tafel snuffelen&rdquo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.