1 Maart, lastig

De afgelopen fotoclubavond ging het over architectuur-fotografie. Voor de komende clubavond kunnen we twee foto’s inleveren die dan besproken gaan worden. Dat betekend worstelen voor mij. Als iets mij maar niet goed lukken wil dan is het wel architectuur-fotografie. Schuine lijnen? Alleen een deel van het gebouw? Deze hoek of die andere? Gistermorgen heb ik onderweg naar het werk een beetje geoefend. Elke ochtend zie ik tijdens het fietsen dit huis staan. En elke keer weer valt het mij op hoe het grote bankgebouw dreigend oprijst achter het huis. Dat probeerde ik te vangen in de foto maar ik vrees dat de mist het effect wat heeft afgezwakt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “1 Maart, lastig”

 1. Anita avatar

  Ik vind het een geweldige foto! Hij is heel symbolisch en actueel en je kunt er van alles bij verzinnen. Ben wel benieuwd hoe jouw pogingen tot architectuurfoto’s eruit zouden zien. Je hebt een heel goed oog voor compositie. Ik zit nu bij een fotosite (Phodia) waarbij het maandthema ook architectuur was. Maar ik loop toch liever naar groeiende dingen te turen.
  Groet, Anita

 2. Frank avatar

  Mwoah, ik vind die mist wel mysterieus en daardoor het gebouw dreigender… eigenlijk.

 3. Margo avatar

  Ja ik ook, wat Frank zegt. Grappig dat jij eens in zwart wit doet. Dat gebeurt niet vaak!

 4. Laura avatar
  Laura

  Het beeldt heel goed een tegenstelling uit, in -inderdaad- meerdere te verzinnen dingen.

  Ik denk dat met architectuur vooral een beeld je moet ‘pakken’
  (voor mij eigenlijk met alles wat ik fotografeer);
  als er niet iets is wat je ziet, met b.v. schuine lijnen of een rijtje vensters of wat dan ook;
  als een beeld je niet ‘pakt’, dan boeit het niet om er iets van op de foto te zetten. En dan is het lastig fotograferen… 🙄 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *