7 Maart, onbekend

Het wordt steeds drukker op het volkstuincomplex. Bij de meesten begint het met het mooie weer van de laatste tijd al flink te kriebelen. Een van mijn buren daar vroeg of ik ook sjalot had, tenminste, dat meende ik te verstaan. Sjalotten? Ja, die had ik al riep ik terug. Maar hij bleek iets anders te bedoelen. Een andere buurman haalde uit zijn kastje op de tuin bovenstaande vrucht. Die kan prima in een roerbakschotel, werd mij verteld.

Na een uitgebreide omschrijving over hoe ik hem op moet potten, de brede kant moet onder de grond, alleen het uiterste puntje moet boven de grond uitsteken, kreeg ik het ding mee. De heren hadden wel hun twijfels of de vrucht nog uit zou lopen, maar ik kan het altijd proberen, niet waar?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

3 reacties op “7 Maart, onbekend”

 1. Karin avatar

  En, ben je er al achter wat voor vrucht het is? Ik heb het nog nooit gezien, denk ik, terwijl ik toch best veel met vergeten groenten en fruit eet. Ik ben geintrigeerd!

 2. Ina avatar

  En zijn de heren vervolgens stiekem grinnikend weggelopen of.??
  Tja voor je het weet doe je mee aan een ontgroeningsritueel van de volkstuinclub 🙂

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Ik ben er eindelijk uit, het nam even wat tijd om hem op een plaatje op internet te ontdekken, maar ik heb hem gevonden. Het is een chowchow, chocho, xuxu, christophine, tallote of mirliton. Maar in Nederland heet hij chayote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *