7 April, net goed

Ik had al een paar keer een merel de hedera die tegen de schutting aan groeit in zien duiken. Daar moest haast wel een nestje zijn. Groot was mijn schrik dan ook toen ik BuurmanP de hedera in toom aan het brengen was met een elektrische heggenschaar, nog even snel voor de vogels zouden gaan broeden.

Stom genoeg dacht ik pas weer aan het mogelijke nestje toen hij in de buurt kwam van het plekje waar ik de merel altijd achter de schutting zag verdwijnen.

Het was even zoeken naar het nestje maar uiteindelijk vond BuurmanP het. Het zat zo’n meter of anderhalf meter meer naar links dan ik dacht, waar de heg dus al geschoren was. Maar het was gelukkig goed gegaan. Het nest was ongeschonden en de drie jonge merels die er in zaten kregen even later weer voer van hun ouders.

Berichten gemaakt 3317

Eén gedachte over “7 April, net goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven