7 April, net goed

Ik had al een paar keer een merel de hedera die tegen de schutting aan groeit in zien duiken. Daar moest haast wel een nestje zijn. Groot was mijn schrik dan ook toen ik BuurmanP de hedera in toom aan het brengen was met een elektrische heggenschaar, nog even snel voor de vogels zouden gaan broeden.

Stom genoeg dacht ik pas weer aan het mogelijke nestje toen hij in de buurt kwam van het plekje waar ik de merel altijd achter de schutting zag verdwijnen.

Het was even zoeken naar het nestje maar uiteindelijk vond BuurmanP het. Het zat zo’n meter of anderhalf meter meer naar links dan ik dacht, waar de heg dus al geschoren was. Maar het was gelukkig goed gegaan. Het nest was ongeschonden en de drie jonge merels die er in zaten kregen even later weer voer van hun ouders.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “7 April, net goed”

  1. Margo avatar

    En jij kon even mooi een foto maken van deze nog kale mormeltjes! :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *