Fauna

8 April, wild

Gisteren heb ik de hele dag een workshop jonge wilde zwijnen fotograferen gehad. Wat een heerlijke en leerzame dag! ’s Morgens begonnen we met koffie en theorie op een lokatie waar ik nu echt stinkend jaloers op kan worden. Een huis in het bos waar de vogels oorverdovend hun lied zongen. Om de jonge wilde zwijnen te kunnen fotograferen zijn we naar het aardhuis bij Apeldoorn gegaan. Hier worden enkele wilde zwijnen achter een omheining gehouden waardoor wij ze makkelijk konden fotograferen. Nou ja, makkelijk, de beestjes bleven nagenoeg constant in beweging.

Even verderop was een wildkijkhut vanwaaruit herten te zien waren. Die werden om 14:00u gevoerd en lagen tussen de bomen om het veld al te wachten. Natuurlijk heb ik weer heel veel foto’s gemaakt en moet ik mij daar eerst even ‘doorheen worstelen’ voor ik ze hier op de site kan zetten.

Mocht je tijd en zin hebben dit weekend, ga dan eens op bezoek bij de jonge everzwijnen. De anderhalve week oude jongen zijn nu nog klein en prachtig gestreept.

De workshop werd gegeven door Liesbeth van Asselt en is echt een aanrader. In het najaar ga ik bij haar nog een workshop flitsen in de natuur doen, daar heb ik nu al zin in.

6 gedachten over “8 April, wild

  1. Liesbeth van Asselt bewonder ik heel erg, ze maakt prachtige foto’s! Wat een schetige zwijntjes, je zou er zo een mee naar huis nemen! Leuk die workshops, maar voor mij een beetje te ver uit de buurt.

  2. Die schutkleurstrepen zijn enig! Ik ben benieuwd naar de rest van de serie 😀

  3. Schattig om te zien die zwijntjes, ik ben erg benieuwd naar de rest van je foto’s!
    Een paar jaar geleden ben ik er ook geweest en vond het geweldig om de herten te zien en te fotograferen. Het is mooi daar!

  4. Marmein, ik volg je al een tijdje en geniet bijna dagelijks van je foto’s.
    Je workshop bij Liesbeth van Asselt heeft me zo enthousiast gemaakt dat ik me meteen aangemeld heb voor haar herfstworkshop in oktober.
    Dank voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.