Gisteren heb ik de hele dag een workshop jonge wilde zwijnen fotograferen gehad. Wat een heerlijke en leerzame dag! ’s Morgens begonnen we met koffie en theorie op een lokatie waar ik nu echt stinkend jaloers op kan worden. Een huis in het bos waar de vogels oorverdovend hun lied zongen. Om de jonge wilde zwijnen te kunnen fotograferen zijn we naar het aardhuis bij Apeldoorn gegaan. Hier worden enkele wilde zwijnen achter een omheining gehouden waardoor wij ze makkelijk konden fotograferen. Nou ja, makkelijk, de beestjes bleven nagenoeg constant in beweging.

Even verderop was een wildkijkhut vanwaaruit herten te zien waren. Die werden om 14:00u gevoerd en lagen tussen de bomen om het veld al te wachten. Natuurlijk heb ik weer heel veel foto’s gemaakt en moet ik mij daar eerst even ‘doorheen worstelen’ voor ik ze hier op de site kan zetten.

Mocht je tijd en zin hebben dit weekend, ga dan eens op bezoek bij de jonge everzwijnen. De anderhalve week oude jongen zijn nu nog klein en prachtig gestreept.

De workshop werd gegeven door Liesbeth van Asselt en is echt een aanrader. In het najaar ga ik bij haar nog een workshop flitsen in de natuur doen, daar heb ik nu al zin in.