10 April, voorstellen

Mag ik even voorstellen: Picolo, mijn nieuwe huisgenootje. Hij woont hier sinds donderdag en is nog steeds erg op zijn hoede, vooral in de woonkamer. De geur van Xarak zal in deze kamer nog wel sterk aanwezig zijn denk ik. Maar in de komende tijd zal hij er wel aan wennen, de geur zal zwakker worden en hij zal merken dat er geen andere kat meer is.

Ik had nog even getwijfeld of ik langer zou wachten, maar bedacht mij dat een kat in het asiel dan ook langer moest wachten op een huisje, en waarom zouden we dan beiden wachten? In het asiel kreeg ik van elke kat in rap tempo uitgelegd wat de voors en tegens waren. Lief, gek op knuffelen, plast af en toe, kan zomaar krabben……. Maar wat nu ook maar weer bij welke kat hoorde, was knap lastig te onthouden. Het kiezen was vreselijk moeilijk, maar uiteindelijk werd het Picolo.

Niet alleen Picolo moet wennen, ik ook. Van een oude, trage, altijd hongerige kat, zit ik nu met een kat waarvan ik zou zweren dat hij springveertjes onder zijn pootjes heeft. Alles moet besnuffeld worden, overal moet overheen gelopen en alles moet een geurvlaggetje krijgen. Van alle planten moet een hap genomen worden (schrik, zijn er giftige bij?), dus die heb ik maar even veilig opgeborgen in de wc. Een emmer met zeepsop is al omgegaan, een volle plantengieter is kapot gevallen op de houten vloer en de eerste haken zitten al in de bank en een van de stoelen.

Maar het is een scheetje dat graag op mijn schouder mag staan om vervolgens kopjes te geven. Hij komt steeds vaker in de kamer rondkijken en begint al een beetje te luisteren als ik naar hem roep wanneer hij over het aanrecht loopt. Het gaat helemaal goed komen tussen ons twee.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

8 reacties op “10 April, voorstellen”

 1. FotoAnna avatar

  Wat een liefie, Marmein!
  Het komt helemaal goed tussen jullie twee… hahahaha
  Maak er een speelse dag van.
  Lieve groetjes van Anna 😆

 2. Anita avatar

  Een lief en nieuwsgierig snuitje heeft hij.
  Hoe je verwoord waarom je niet langer wacht vind ik mooi.
  En ondanks de springveren heb je toch nog een portretje kunnen maken!
  Groet, Anita

 3. vlasje avatar

  Als je liefde hebt, , is er altijd een ziel die ernaar hunkert. Het is geen verraad om snel een andere kat te nemen, maar een verantwoorde besteding van je liefde.
  Het is een scheetje!

 4. Margo avatar

  Ik dacht al … zou ze een andere kat gaan halen … Ze zal vast wachten tot na de vakantie, maar je hebt gelijk. Het is een leukerd en zeker fotogeniek. Is Picolo een meneer of een mevrouw en hoe oud is Picolo? We zullen vast veel meer van Picolo te zien krijgen en ik ben ook benieuwd hoe lang je hem/haar Picolo noemt, hoe snel het Pico of Pi wordt! :mrgreen:

 5. Margo avatar

  Of Pietje! :mrgreen: :mrgreen:

 6. Sandra avatar
  Sandra

  Wat een grappig koppie, ik wens jullie heel veel plezier met elkaar !!!

 7. Jetske avatar

  Het berichtje over Xarak had ik even gemist. Nu las ik dit log over Picolo.
  Xarak heeft bij jou een volgens mij een heel goed leven gehad. Verdrietig dat je afscheid van hem moest nemen. Heel veel plezier met je nieuwe huisgenoot, Picolo. Mooi koppie met die a-symmetrische vlekjes.

 8. Karin avatar

  Skattig istie!

  De chlorophytum en papyrus kun je laten staan, die zijn niet giftig. Ik heb nu spijt dat ik mijn grote oude chlorophytum afgevoerd had want nu heeft onze leasekat de nieuwe stekjes aangevreten en daar werden ze niet mooier van. En mijn papyrus stekken staan tijdelijk ook veilig. Niet ter bescherming van de kat, maar ter bescherming van de nog erg kleine stekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *