Bloemen

16 April, rechthoekjes

Overal rondom Zwolle staan ze er weer, de mooie maar eigenaardige kievitsbloemen. Eigenaardig vanwege de kleine rechthoekjes op de bloemblaadjes. Deze staat in mijn tuintje, komend weekend zal ik eens naar zo’n kievitsbloemenveld op zoek gaan.

4 gedachten over “16 April, rechthoekjes

  1. Mooie foto zeg. Ja, dat kievietsbloempje bloeit volop momenteel.
    Mooi weitje waar er heel veel staan (en wat vrij toegankelijk is) ligt bij camping Terra Nautic.
    Deze ligt aan de oprit van de A28 bij de vechtbrug. als je bij de camping het fietspad op de dijk overloopt richting hasselt en dan door het hek gaat net als het fietspad de dijk afgaat dan ga je gelijk linksaf het weiland in. Daar staan er heel veel en opmerkelijk veel witte kievitsbloemen.

  2. Ik reed daar de snelweg op. In het stukje groen waar je dan omheen rijdt staan er ook heel veel (donker paarse). Maar ja, om nu tussen de snelweg en de oprit te gaan zitten….

    Bedankt voor de tip!

  3. Ik schrik ook regelmatig daar tegenwoordig. Staat er een fiets midden op het fietpad en ligt er iemand in de berm/sloot te fotograferen. Je bent dus echt de enige niet hoor die languit gaat ha. ha. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.