5 Mei, hobby

Ik ben niet zo’n ramenpoetser. Alleen als het al te erg wordt maak ik de ramen schoon om mij daarna te ergeren en te verwonderen over de strepen die ik vervolgens op de ramen heb achtergelaten. Wat ik ook probeer, het lukt mij niet om de ramen streeploos schoon te maken.

De hobby van mijn nieuwe huisgenoot maakt het nog lastiger. Meneer mag graag vliegen vangen, en daar die altijd bij ramen te vinden zijn worden ze ook keurig tussen poot en raam gevangen. Bij gebrek aan vliegen in huis wil hij er ook nog wel eens hoogst persoonlijk eentje naar binnen brengen. Die wordt daar dan weer losgelaten, vliegt direct naar het raam, kan dan weer leuk gevangen worden tussen poot en raam……

Ik geloof dat ik toch maar eens naar een workshop “ramenwassen” op zoek moet gaan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

10 reacties op “5 Mei, hobby”

 1. Laura avatar
  Laura

  De strepen komen waarschijnlijk omdat de ramen eigenlijk nog te vuil zijn.
  Over het algemeen geldt: hoe vuiler de ramen hoe meer (sop)water je moet gebruiken, of dus zelfs nog een 2e keer doen met nieuw water.

  Verder worden ramen schoon door zoooooveel manieren; de een zweert bij een ui in het water, de ander doet het met spiritus, met kranteproppen -een plek met véél inkt- de laatste strepen weghalen kan ook.
  Persoonlijk doe ik wat de vrouw van een ramenlapper zei: met klein beetje afwassop in het water voor het ontvetten.
  Als je een goede wisser hebt laat die net zoveel druppeltjes aan de zijkant achter als een zeem. Een zeem neemt geen water op maar fungeert eigenlijk als wisser; duwt druppels voor zich uit. Een oude theedoek als de randen opgedroogd zijn voldoet prima.

  Op zich doen vocht (+iets erin), een wisser en iets voor de randdruppels alles.

  Oeps 😳 heel verhaal zo, was niet de bedoeling.
  Is wel knap, zo’n vliegenvanger in huis! 😀

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Dat is nou de eerste keer dat ik dat van te weinig water hoor. Dat zou best wel eens de oorzaak kunnen zijn, ik gebruik niet zo veel water, anders loopt het bij mijn mouw naar binnen 😉

 3. Hannie. avatar

  Dan werk je vast boven je macht. Trapje erbij en de mouwen droog.
  Met 4 poezen ken ik zo’n ruit ook.

 4. Laura avatar
  Laura

  Hahaha! Ja dat ís ook erg irritant. Ik vergat nog ‘de spons’ te vermelden: buiten kan je meestal wel meer kliederen, spons dus natter maken (zeker als het best vuil is), binnen niet (parketvloer ofzo 🙄 ), maar als je sowieso alleen maar zo’n geel schoonmaakdoekje [*] gebruikt, die kan je makkelijker wat natter maken zonder dat mouwen nat worden en toch een goed effect behalen; dus eerst 1x heel nat eroverheen, daarna met meer uitgeknepen doek, daarna met de wisser.

  * (zo’n viscose ding, ze zijn er ook in andere kleuren, maar ik bedoel vooral niet die microvezeldoeken 😯 (ook geen oude andere lappen!): die worden nat ’te zwaar’:
  als je de puntjes niet voldoende uitknijpt dan krijg je de spetters om je oren als je bezig bent! :mrgreen:

 5. Marmein avatar
  Marmein

  pfoei, daar komt nog heel wat bij kijken, bij dat ramen wassen 😯

 6. Marmein avatar
  Marmein

  en ueh, ja, ik pak meestal het kleine trapje…

 7. Laura avatar
  Laura

  Haha.. valt mee hoor, een beeld zegt meer dan duizend woorden hè; hier was het andersom.. 😉
  dus als je de grote trap erbij pakt… komt ’t goed 😀

 8. Astrid avatar
  Astrid

  HA HA HA prachtige instructie’s, HOE MAAK JE RAMEN ECHT STREEPLOOS SCHOON 😀
  Wanneer het je dan ook nog is gelukt dan heb je wat mijn moeder vroeger altijd zei:
  “De ramen zijn de ogen van mijn huis”.
  Veel succes bij je eerstvolgende schoonmaakbeurt van de ramen 😉

 9. ineke avatar
  ineke

  Hoe je je ramen echt streeploos schoon maakt? Hier mee dus.
  http://www.geweldigschoon.nl
  Ik wist niet wat ik zag de eerste keer dat ik de ramen met deze doeken deed ( p.s. ik heb geen aandelen 😆 ben alleen een enthousiaste gebruiker )

  En Kato hier springt altijd te enthousiast in de vensterbank dus overal neusjes op het raam ipv pootjes.

 10. Karin avatar

  Het erg harde water van Zwolle kan ook de oorzaak zijn van de strepen.

  In Ede lapte ik mijn raampjes heel wat streeplozer dan hier in Zwolle. Tip van de echtgenoot (die ik dus eerst ijzeren heinig negeerde, hmpf een man die mij ging uitleggen hoe de ramen gelapt moesten worden?)
  een dopje spoelglansmiddel van voor de afwasmachine door het water.

  En het natrekken doe ik gewoon met een schone droge theedoek. Die zijn in mijn huishouden altijd voorradig terwijl ik vaak geen idee heb waar de zeem gebleven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *