Bloemen

10 Mei, dubbel op

Gistermiddag was het mooi weer. Na het werk ben ik dan ook nog even langs de moestuin gefietst om daarna via een omweg naar huis te fietsen. Wat staan de velden er weer prachtig bij! Sommigen geel gekleurd door de boterbloemen, anderen weer paars door de koekoeksbloemen.

Op een dijk ben ik even tussen de koekoeksbloemen gedoken om wat foto’s te maken. Net op tijd, want even later dook de zon weg achter een grote wolk.

Terwijl ik rond kroop tussen de koekoeksbloemen, klonk op de achtergrond de roep van de koekoek.

Ik kwam op internet nog een leuk verhaal tegen over de koekoeksbloem, ik heb er nog niet verder rond gekeken, maar er staan nog veel meer natuurverhalen.

3 gedachten over “10 Mei, dubbel op

  1. Wat een heerlijke sfeer zit er in deze foto’s. Vooral de derde vind ik mooi waar de bloem haar armen opheft naar de laatste zonnestralen. Ik hoop op net zo’n dag als gister. Het begint in ieder geval wel zo… veel regen.
    Fijne dag! Anita

  2. Wat mooi en heel sfeervol, Marmein!
    Die eerste foto… prachtig hoe je het licht hebt gevangen…
    Lieve groetjes van Anna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.