Gisteren zag ik het ineens: meneer heeft een blauwtje gelopen. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen en waar, is mij een compleet raadsel. De kleur doet mij denken aan het middel waarmee ik mijn wc pot schoonmaak. Dat is groen maar wordt blauw wanneer het met water in aanraking komt. Nu mag meneer graag op alles zijn geur afzetten, dus misschien ook wel op die fles. Maar de dop van de fles zat er stevig op. En al zou er wat van het middel aan de fles hebben gehangen, dan was het niet voldoende om op zijn wang en borst de kleur af te geven.

Mogelijk dat hij bij iemand in de tuin lampolie over zich heen heeft gekregen, maar ik zou dan verwachten dat de haren aan elkaar zouden klitten, dat in ieder geval de haren niet zo droog zouden zijn. Hoe het ook is gekomen, ik zal er wel nooit achter komen. En voorlopig zal hij die kleur ook wel houden denk ik.