10 Juni, aaibaar

Afhankelijk van hoe en waar ik zit, bekijk ik bijen en andere insecten op een andere manier. Op een terras vind ik het knap vervelend als ze om mij en mijn eten heen zoemen. Rondom de bloemen in mijn tuin zie ik ze juist weer graag rondvliegen. Als ik daar dan bij ga zitten is het genieten van de drukte en de ijver waarmee de beestjes hun voedsel zoeken. Deze bij was het even zat geloof ik en nam een rustpauze.

Nu ze zo stil zat, viel mij op hoe aaibaar ze er eigenlijk uit zag. Als een mini-knuffel met hele grote ogen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “10 Juni, aaibaar”

  1. Anita avatar

    Het is een prachtig bijtje. Hij heeft vooral mooie ogen en een ronde toet. Vast geen doorsnee honingbij (niets ten nadele van de honingbij natuurlijk). Heeft trouwens ook harige poten. Welke soort zou het zijn?
    Groet, Anita

  2. Margo avatar

    Was het een beetje aan het eind van de dag? Dan was nij misschien aan zijn slaapje begonnen. Ik trof laatst een bijtje voor dood in een bloem aan, ‘ s morgens na een frisse nacht. Ik kon er bovenop zitten met mijn lens en langzamerhand kwam er leven in, wat rek en strek-oefeningen en toen vloog hij weg. Ik heb net een serie foto’s gemaakt van hommels in de ridderspoor. Uiteraard geprobeerd die in de vlucht te vangen. Klein diafragma, korte sluitertijd, hoog iso. Zal straks eens kijken of er iets opstaat en zo ja of het enigszins scherp is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *