26 Juni, ontdekking

Zondag stond ik bij de vijver de waterlelie te fotograferen, toen ik ineens in het water iets zag bewegen. Het zou toch niet waar zijn? Het visje dat Zus1 een tijd geleden meende te zien zwemmen……. bleek een salamander te zijn!

En mocht ik nog twijfelen, even later kwam hij nog naar de oppervlakte om lucht te happen. Hij zwom direct door naar de rand van de vijver waar ik ook nog een tweede salamander zag zwemmen.

In de hoop salamanders en kevers in mijn vijver te krijgen heb ik er geen vissen in los gelaten. Maar dat ik al na amper een jaar salamanders zou zien had ik niet verwacht. Zouden ze al die tijd al in mijn tuintje gewoond hebben?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “26 Juni, ontdekking”

 1. maria avatar
  maria

  Leuk!

  Weet je zeker dat het er twee zijn? het stippenpatroon lijkt heel erg op lekaar.

 2. Margo avatar

  Mooi! Dat betekent dat je een gezond vijvertje hebt! Ja, het is de hamvraag hoe ze in je vijver zijn gekomen, aan komen wandelen, aangevlogen, gebracht, zelf gehaald? (heb je misschien een emmer slootwater in je vijver geleegd?)
  Ik heb alleen maar kikkers … 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *