Bloemen Tuin

12 Juli, harig

Om wat bloembakken te vullen met 1 jarigen, de viooltjes zijn nu toch echt uitgebloeid, ben ik naar een kweker in de buurt geweest. Een van de soorten die daar stonden was deze eigenaardige bloem met een soort van pluizenbolletje waar roze pijpjes uit kwamen. Die kon nog wel eens mooi druppels vast houden dacht ik, en dus gingen er een paar mee naar huis. Geen idee hoe ze heetten, maar grappig zijn ze wel.

En inderdaad, ze houden de druppels mooi vast.

6 gedachten over “12 Juli, harig

  1. Prachtige foto’s… 😯 😀 Die ragfijne haartjes…! Wat een mooierd!
    Al enig idee wat het voor een plantje is? En is dit inderdaad eenjarig?

  2. Ja, ik ben er achter: het is de sierlijke vossenstaart (ptilotus exaltatus). Het is een niet vorstbestendige vaste plant.

  3. Oke gaaf! 😀
    Inmiddels heb ik even rondgekeken, er zijn wat verschillende uitvoeringen. Hij lijkt uit Australië te komen – maar ik zag hem ook op sites uit allerlei landen. Groot gelijk, het is een bijzondere bloem om te zien.
    Én fotogeniek 💡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.