17 Juli, oogst

De tuinbuurman zij dat het de moeite niet loonde om uien te planten in de moestuin, die werden toch aangetast door de uienvlieg. Maar vorig jaar was het mij prima bevallen en dus heb ik het dit jaar weer gedaan. Alhoewel het wel even fout was gegaan. Ik had al lekker vroeg de uien geplant, ergens in april. Eenmaal thuis bleek het zakje met plantuien nog steeds in de hal te liggen. Het bleek dat ik de sjalotten had geplant, en die mochten pas veel later de grond in. Maar om die er nu weer uit te halen…..

Ik heb ze maar laten zitten en de uien de volgende dag alsnog geplant. Zowel de uien als de sjalotten heb ik afgelopen weekend geoogst, allebei hebben ze best een goed resultaat gegeven. Net als de knoflook. Alles hangt en ligt nu in de garage te drogen zodat ze nog een tijdje mee kunnen.

De komende tijd ga ik eens op zoek naar verschillende knoflooksoorten. De teentjes van de bolletjes uit de supermarkt hebben het prima gedaan, maar er zijn nog zoveel meer soorten. Daar ga ik eens een paar van uitzoeken zodat ze straks in oktober de grond weer in kunnen.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *