2 Augustus, lekker

Op mijn moestuin heb ik een klein tent-kasje staan, zo eentje dat je in het voorjaar bij de lidl kunt kopen. Ik heb er 5 tomatensoorten in gezet en die doen het daar prima. Zo langzamerhand zijn de eerste tomaten klaar. Van de ronde rode heb ik al gegeten en gisteren plukte ik een geel kerstomaatje. Ik plukte ook een grote, groen-rode vleestomaat. Weken lang heb ik er naar gekeken, vol verwondering zag ik hem elke keer groter en groter worden.

Dat hij groot zou worden wist ik, zo zijn vleestomaten nu eenmaal. Maar dat deze groene vleestomaat ook zou gaan blozen had ik niet verwacht. Wel zo makkelijk want ik had mij al een tijdje af zitten vragen hoe ik nou kon weten wanneer een groene tomaat rijp zou zijn.

Het is wel een tomaat met heen moeilijke naam: Malakhitovaya Shkatulka, wat ‘doos van malachiet’ betekend. Malachiet is groen mineraal dat in het Oeral-gebergte voorkomt komt, waar deze tomaat ook vandaan komt.

Ik heb geloof ik nog nooit zo’n lekkere tomaat gegeten. Ik heb het in plakjes gesneden en heb daar weer een plakje gerookte kip op gelegd. Een klein dotje creme fraiche en het feest was compleet.

Update: Deze foto was niet door de selectie gekomen, maar omdat Margo graag een beeld van het formaat van de tomaat wil hebben, bij deze 😉

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “2 Augustus, lekker”

 1. Margo avatar

  Onthou ik, ik hou wel van een lekker tomaatje.

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Tomaatje? Deze tomaat was breder dan mijn hand. Da’s mooi, want dan heb je heel veel lekkers.

 3. Margo avatar

  Leg voortaan je hand even naast de oogst en maak dan de foto. Krijgen we een beeld van het formaat. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *