9 Augustus, dieven

Ik blijf nog even in mijn moestuintje met dit logje. Want naast de goudsbloemen en klaproosjes zijn er ook spontaan papavers gaan groeien. Die zijn allang uitgebloeid, alleen de bollen staan er nog. Normaal worden de zaadjes door de wind via de gaatjes aan de bovenkant van de bol naar buiten geblazen, maar er zijn diefjes die daar niet op willen wachten. De bollen worden van onderen open gemaakt zodat ze direct bij al die lekkere zaadjes kunnen komen. Ik moet toch eens proberen zo’n slimmerik op de foto te zetten.

Berichten gemaakt 3317

6 gedachten over “9 Augustus, dieven

  1. Muizen! Ze zijn dol’op het maanzaad. Als ik de bollen lang laat staan heb ik alleen maar kale takken meer staan en zijn alle bolletjes verdwenen. Overal in de tuin vindt ik de lege bollen terug onder de struiken.
    Voor die foto zul je dus waarschijnlijk ’s nachts op de loer moeten gaan liggen šŸ™‚

  2. Marjon, wij willen graag een muizenportage. Het is nu ’s nachts warm genoeg, neem een thermoskan koffie mee en ga stil op de loer liggen! :mrgreen:

  3. Op het volkstuinencomplex is het ‘snachts aarde donker, dat gaat niet lukken vrees ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven