9 Augustus, dieven

Geplaatst op

Ik blijf nog even in mijn moestuintje met dit logje. Want naast de goudsbloemen en klaproosjes zijn er ook spontaan papavers gaan groeien. Die zijn allang uitgebloeid, alleen de bollen staan er nog. Normaal worden de zaadjes door de wind via de gaatjes aan de bovenkant van de bol naar buiten geblazen, maar er zijn diefjes die daar niet op willen wachten. De bollen worden van onderen open gemaakt zodat ze direct bij al die lekkere zaadjes kunnen komen. Ik moet toch eens proberen zo’n slimmerik op de foto te zetten.

6 reacties op “9 Augustus, dieven&rdquo

  1. Muizen! Ze zijn dol’op het maanzaad. Als ik de bollen lang laat staan heb ik alleen maar kale takken meer staan en zijn alle bolletjes verdwenen. Overal in de tuin vindt ik de lege bollen terug onder de struiken.
    Voor die foto zul je dus waarschijnlijk ’s nachts op de loer moeten gaan liggen :-)

  2. Marjon, wij willen graag een muizenportage. Het is nu ’s nachts warm genoeg, neem een thermoskan koffie mee en ga stil op de loer liggen! :mrgreen:

  3. Op het volkstuinencomplex is het ‘snachts aarde donker, dat gaat niet lukken vrees ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.