26 Augustus, welkome vijand

Vorig weekend was ik in Limburg bij een vriendin. Toen we door de tuin wandelden zag ik een gele vlinder vliegen. Al was de vlinder ver en vloog hij hoog, ik weet zeker dat het een koninginnenpage was. Gek eigenlijk want ik had er nog nooit een in levende lijve gezien. Ik heb nog een paar keer naar het beestje gezocht maar kwam hem de rest van het weekend niet meer tegen.

Gisteren kwam ik op mijn moestuin en bukte ik mij voorover om wat peterselie te plukken, toen mij oog viel op wat beestjes in de venkel. ‘Het zal toch niet waar zijn?’, dacht ik, ‘volgens mij zijn dit rupsen van de koninginnenpage’. Die herkende ik dan weer omdat ik de koninginnenpage op internet had opgezocht om mijn vriendin te laten zien hoe die er uitzag.

Ik ben direct naar huis gefietst om de camera te halen, want deze beestjes moesten natuurlijk op de foto. Gek, hoe blij je kunt zijn met rupsen in de moestuin.

Volgens de vlindersite overwinteren deze rupsen in pop-vorm op een houtige ondergrond. Ik zal de komende tijd de wilg die op mijn moestuintje staat goed in de gaten houden.En natuurlijk zal ik het venkelzaad straks met gulle hand in de hoeken van mijn tuintje uitstrooien.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

5 reacties op “26 Augustus, welkome vijand”

 1. esther avatar
  esther

  Prachtig!!

  Ik laat ze morgen aan mijn kleuters zien, we werken momenteel over Rupsje Nooitgenoeg.

  groetjes!

 2. Henny avatar

  Wat prachtig. Wat mooi om dat te kunnen zien.

 3. Anita avatar

  Dat is ook een boel toeval bij elkaar.
  Het zou geweldig zijn als je hem kunt volgen tot vlinder.
  Bijzonder verhaal! En nu ga ik een plaatje van de koninginnepage opzoeken.
  Groet, Anita

 4. Margo avatar

  Wat een prachtige rups!!

 5. Ank avatar

  Tjonge wat geweldig want zo noordelijk komen ze niet zo heel vaak voor. De rups is ook al zo mooi, super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *