Vorig weekend was ik in Limburg bij een vriendin. Toen we door de tuin wandelden zag ik een gele vlinder vliegen. Al was de vlinder ver en vloog hij hoog, ik weet zeker dat het een koninginnenpage was. Gek eigenlijk want ik had er nog nooit een in levende lijve gezien. Ik heb nog een paar keer naar het beestje gezocht maar kwam hem de rest van het weekend niet meer tegen.

Gisteren kwam ik op mijn moestuin en bukte ik mij voorover om wat peterselie te plukken, toen mij oog viel op wat beestjes in de venkel. ‘Het zal toch niet waar zijn?’, dacht ik, ‘volgens mij zijn dit rupsen van de koninginnenpage’. Die herkende ik dan weer omdat ik de koninginnenpage op internet had opgezocht om mijn vriendin te laten zien hoe die er uitzag.

Ik ben direct naar huis gefietst om de camera te halen, want deze beestjes moesten natuurlijk op de foto. Gek, hoe blij je kunt zijn met rupsen in de moestuin.

Volgens de vlindersite overwinteren deze rupsen in pop-vorm op een houtige ondergrond. Ik zal de komende tijd de wilg die op mijn moestuintje staat goed in de gaten houden.En natuurlijk zal ik het venkelzaad straks met gulle hand in de hoeken van mijn tuintje uitstrooien.