Ik ben een slechte groente en fruit eter. Als ik ergens lees of hoor dat je 300 gram groente en 2 stuks fruit moet eten per dag krijg ik de kriebels. Een bord sla is geloof ik nog geen 150 gram, ik moet er niet aan denken nog zo’n bord weg te moeten werken om aan die 300 gram te komen.

Sinds anderhalve week ben ik echter heel gezond bezig. Het fruit en de groentes vliegen er door heen. Ik heb mijzelf een slowjuicer gegeven. Het fruit wordt hierin niet geraspt en gecentrifugeerd, maar wordt uit het fruit geperst.

En jeetje, wat heb ik de smaak te pakken. Vooral de vruchtensappen met een vleugje gember en limoen zijn het helemaal voor mij. Maar ook het groentesap is niet te versmaden. Spinazie, rode bieten, tomaten, komkommer, een vleugje basilicum…. Voor ik het weet heb ik een halve kilo groente weggewerkt.

Gisteren was het markt, tijd om weer van alles in te slaan. Nog nooit in mijn leven heb ik zitten dubben over welke soorten fruit ik mee zou nemen, een ongekende ervaring. Mango, limoen, appel, papaya, zoete aardappel, komkommer, bleekselderij, meloen…. Beide fietstassen zaten zo vol, de laatste zak met nectarines moest dus maar aan het stuur. Ik was zo zwaar beladen dat het mannetje van de fietsenstalling mij hielp om de fiets met lading boven te krijgen.

Vandaag moet ik vroeg naar het werk, we gaan over naar een nieuwe software versie van het systeem dat SAP heet. Drie keer raden wat ik voor mijn collega’s mee neem die nu al aan het werk zijn…..