11 September, drukte

De meeuwen weten precies hoe een boot vol dagjesvissers te werk gaat. De hele dag vaart die rond over de Noordzee, als er een school vissen wordt gezien op de radar gaat de boot stil liggen, klinkt er een toeter en gaat elke visser in de weer met zijn hengel. Ondertussen is er geen meeuw te zien. Wanneer de toeter 3x gaat, betekend dat dat de tocht ten einde is. Nu beginnen de meeuwen te komen, vol verwachting zweven ze rond de boot.

In de grote bakken die op het dek staan wordt zeewater gepompt zodat iedereen zijn buit kan schoonmaken. De visrestanten verdwijnen met het zeewater door een grote buis de zee in, en dat is waar de meeuwen op hebben gewacht. Al ruziënd laten ze zich in het water storten om de restanten op te pikken.

Met een camera in de hand moet je natuurlijk van die prachtige vogels foto’s maken. Vandaag maar 1 foto van een meeuw, morgen volgt de rest.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *